Młoda kapusta z boczkiem

Obraz 006

Aromatyczna młoda kapusta z mnóstwem kopru , smażonym boczkiem i cebulą które nadają całemu daniu niepowtarzalnego smaku.

Obraz 006
Składniki:
1 główka młodej kapusty
0,5kg boczku wędzonego
2 cebule
1 pęczek kopru
2 liście laurowe
sól , pieprz
Przygotowanie:
Boczek oraz cebulę kroimy w małą kostkę.
Do garnka wrzucamy boczek a gdy wytopi tłuszcz dokładamy cebule , smażymy na rumiano.
Kapustę siekamy niezbyt drobno , dodajemy wraz z liśćmi laurowymi do boczku , zalewamy 1 szklanką wody.
Dusimy 20-25 min , doprawiamy solą i pieprzem.
Koperek myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , siekamy drobno , dodajemy do kapusty , mieszamy.
Kapustę podajemy np. z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

Obraz 005

Smacznego :)