Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kokosem

DSC_0324a

Mleczne, lekko słodkie, puszyste ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych i soczystych brzoskwiń.
Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

 

c3 c6

Składniki:
300 ml mleka skondensowanego słodzonego
2 jajka
1 szklanka oleju rzepakowego
1/2 szklanki wiórek kokosowych
700 g. mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
2-3 brzoskwinie
papier do pieczenia
cukier puder do oprószenia ciasta
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wyjąć z lodówki aby uzyskać temperaturę pokojową.
Do miski wlać mleko, olej, wbić jajka – połączyć składniki.
Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier.
Masę wymieszać dokładnie razem za pomocą miksera lub szpatułki.
Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Brzoskwinie umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę ze skórką lub bez.
Ułożyć na wierzchu ciasta, lekko je dociskając.
Piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Ostudzić, oprószyć cukrem pudrem.

DSC_0324a

DSC_0331a

Smacznego :)