Mięso dla wielbicieli ostrych smaków.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ogniste skrzydełka z rękawa

Składniki:
1kg.skrzydełek z kurczaka
Marynata:
3 łyżki sosu chili(u mnie Tao-Tao)
3 łyżki ciemnego sosu sojowego
5 łyżek pikantnego ketchupu
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
1 łyżeczka soli i pieprzu
Dodatkowo:
rękaw do pieczenia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Skrzydełka umyć i osuszyć.
Składniki na marynatę połączyć razem,zalać skrzydełka ,dokładnie wymieszać.
Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia,piec 30 min w 180st.
Po tym czasie rękaw rozciąć.
Piec kolejne 15-20 min. do zarumienienia mięsa podlewając sosem.
Skrzydełka podawać z ulubionymi dodatkami np. frytkami i sałatką.

Smacznego :)