Makaron z lat szkolnych stołówek.Posty i szybki w przygotowaniu a jaki pyszny.Czasem parówki zastępowała kiełbasa,wszystkie dzieciaki się nim zajadły.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spaghetti z parówkami w sosie pomidorowo-jogurtowym

Składniki:
(Na 2-4 porcję)
300g.makaronu spaghetti
5 parówek delikatesowych(odtłuszczonych)
400ml.przecieru pomidorowego
300ml.jogurtu naturalnego
1/2 szklanki wody
sól,pieprz,chili,słodka papryka
olej do smażenia
400g.sera żółtego w kostce
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju,odcedzić.
Parówki obrać z folii ,pokroić w cienkie plasterki
Na patelni rozgrzać olej,smażyć parówki na rumiano.
Przecier pomidorowy wymieszać dokładnie z jogurtem i wodą ,wlać na patelnię,doprawić do smaku.
Sos podgrzewać na wolnym ogniu do momentu aż lekko zgęstnieje.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Ugotować makaron przełożyć z powrotem do garnka zalać sosem,posypać 3/4 startego sera.
Całość dokładnie wymieszać.
Spaghetti rozdzielić na porcję ,wierzch posypać resztą sera.

Smacznego :)