Makaron z boczkiem i pieczarkami

Obraz 022

Tak przygotowany makaron jest świetnym posiłkiem jako szybki obiad czy też lunch w pracy.
Odgrzany i zimno smakuje świetnie.
Gorący możemy posypać serem żółtym i polać ketchupem.

 

Składniki:
300g. makaronu świderki
500g. boczku wieprzowego, parzonego
500g. pieczarek
2 cebule
6 ogórków kiszonych lub małosolnych
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Boczek oraz obrane pieczarki pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać drobno.
Na suchą patelnie wrzucić boczek, gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę a po chwili pieczarki.
Doprawić solą i pieprzem.
Smażyć kolejne 5 min.
W między czasie ogórki pokroić w kostkę.
Do dużej miski przełożyć makaron, dodać kiełbasę z cebulą i pieczarkami oraz ogórki.
Wszystko dokładnie razem wymieszać.

Obraz 013 Obraz 020 Obraz 022

Smacznego :)