Makaron w delikatnym sosie śmietanowym z pyszną polędwiczą i wyczuwalna nutą ostrości. Zapraszam :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym

Składniki:
300 g. makaronu penne
1 polędwiczka wieprzowa (ok.500g.)
200 g. pieczarek
250 ml rosołu lub bulionu z kostki
400 ml. śmietany 18%
1/2 pęczka koperku
1/2 łyżeczki :
soli , pieprzu , chili

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju. Odcedzamy , przekładamy z powrotem do garnka.
Polędwiczkę i obrane , umyte ,pieczarki kroim w małą kostkę smażymy do zarumienienia na odrobinie oleju , oprószamy solą , pieprzem i chili.
Koperek siekamy drobno.Śmietanę łączymy z rosołem oraz koperkiem , przelewamy na patelnie.
Dusimy do delikatnego zgęstnięcia sosu.
Gotowy sos przelewamy do makaronu , dokładnie mieszamy.

Smacznego :)