Leczo z kaszą bulgur

DSC_0015

Pożywne, sycące danie z letnich, dojrzewających w słońcu warzyw z dodatkiem kiełbasy oraz kaszy bulgur.

Składniki:
2 duże cukinie
4 pomidory
3 papryki
2 cebule
1 kg cienkiej kiełbasy
0,5l. przecieru pomidorowego
200ml rosołu lub bulionu
200g. kaszy bulgur
1 łyżka masła klarowanego
sól,pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno.
Pomidory oraz cukinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym maśle klarowanym zrumienić kiełbasę, dodać cebulę.
Gdy cebula się zeszkli dołożyć pomidory, dusić do momentu aż zaczną się rozpadać i puszczą sok.
Dodać cukinię, dusić do miękkości warzyw.
Wlać przecier oraz bulion. doprawić solą i pieprzem.
Wsypać suchą kaszę bulgur.
Gotować do miękkości kaszy, co jakiś czas mieszając.

 

DSC_0026
DSC_0015

 

kasza2

 

 

 

Smacznego :)