Kremowa pasta z bobu i mascarpone otulona łososiem

DSC_0076

Przepyszna, kremowa, o wyrazistym smaku pasta z bobu i mascarpone.
Doprawiona czosnkiem oraz sokiem z cytryny.

Jej forma podania od razu wpada w oko i zachęca do jedzenia.

Pasta otulona mięsistymi plastrami wędzonego na zimno, pełnego cennych witamin łososia  MOWI .

Do pasty idealnie pasują domowe tosty lub czosnkowa bagietka, prawdziwa uczta dla podniebienia :)

DSC_0076 DSC_0084
DSC_0073
Składniki:
350g. świeżego bobu
200g. serka mascarpone
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego kopru
1 łyżka soku z cytryny
sól
świeżo mielony czarny pieprz
2 plastry łososia łososia MOWI Pure wędzonego na zimno
Przygotowanie:
Bób gotować do miękkości w osolonym wrzątku z paroma gałązkami kopru.
Odcedzić, ostudzić, obrać z łupinek.
Bób, pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku, serek mascarpone, czosnek, koper, sok z cytryny oraz przyprawy umieścić w kielichu blendera.
Zblendować na niezbyt gładką masę, tak aby małe kawałeczki bobu były wyczuwalne.
Z pasty uformować dwie wieżyczki, każdą otulić plastrem łososia.
Podawać w towarzystwie cytryny, ze świeżą bagietką, np. czosnkową lub domowymi tostami.

 

DSC_0085

 

 

 

Smacznego :)

#lososmowi


KONKURS MOWI - Dobra, wygraj trochę dobra!