Kotlety jajeczne z marchewką i porem

Obraz 022

Delikatne kotlety jajeczne z warzywami. Świetnie smakują jajo dodatek do młodych ziemniaków z masłem i koprem lub podane w pieczywie ze świeżymi warzywami i majonezem.

Obraz 022

Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo
2 jajka surowe
2 marchewki
1 biała część pora
2-3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej lub masło do smażenia
Przygotowanie:
Obrane, umyte marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach, pora posiekać drobno.
Warzywa zalać wrzątkiem, odstawić do wystudzenia.
Jajka obrać,umyć, pokroić w małą kostkę.
Wbić jajka surowe, dodać marchewkę z porem, wsypać bułkę tartą.
Masę doprawić solą i pieprzem.
Formować owalne kotlety.
Smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle na rumiano z obu stron.
Obraz 016

 

 

Smacznego :)