Kotlety jajeczne z chrzanem

Obraz 027

Delikatne lecz z charakterem kotlety jajeczne z chrzanem i szczypiorkiem. Bardzo dobrze smakują jako dodatek do gotowanych ziemniaków i sałatki z ogórków kiszonych.

Obraz 060 Obraz 052

Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
2 łyżki ostrego chrzanu
1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
sól , pieprz
3-4 łyżki bułki tartej
olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

Jajka obrać , umyć , zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
wbić jajko surowe , dodać chrzan i przyprawy.
Wsypać szczypiorek i bułkę tartą.
Delikatnie wymieszać składniki.
dłońmi formować owalne kotlety.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.

Obraz 068 Obraz 081                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Obraz 027

Smacznego :)