Kotlety drobiowe w serowej panierce

Obraz 050

Kotlety z piersi kurczaka w pysznej serowej panierce z dodatkiem czosnku granulowanego.
Idealnie smakują z ziemniaczanym puree i warzywną sałatką.

 

Składniki:

3 pojedyncze piersi z kurczaka
sól, pieprz
masło klarowane do smażenia
Panierka:
2 jajka
4 łyżki mleka
150g. tartego sera żółtego
100g. bułki tartej
1 łyżeczka czosnku granulowanego

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry.
Każdego kotleta delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.
Panierka:Jajka roztrzepać z mlekiem.
Bułkę tatrą wymieszać z serem żółtym oraz czosnkiem granulowanym.
każdy plaster mięsa maczać w jajkach a następnie obtaczać w serowej panierce
Smażyć kotlety na rozgrzanym maśle klarowanym, na rumiano z obu stron.

Obraz 050

Smacznego :)

Obraz 051