Koktajl truskawkowy z mango i imbirem na kefirze

Obraz 003

Orzeźwiający , pełny witamin koktajl na bazie kefiru i owoców z dodatkiem świeżego imbiru.
Wyśmienicie smakuje schłodzony , z powodzeniem może stanowić drugie śniadanie czy podwieczorek.

Obraz 006 Obraz 009

Składniki:

0,7 l. kefiru
0,5 kg truskawek
1 mango
5 cm. świeżego imbiru
1 łyżka miodu prawdziwego ( niekoniecznie)

Przygotowanie:

Owoce umyć , osuszyć.
Imbir obrać.
Z truskawek usunąć szypułki , mango obrać , pozbawić pestki.
Kefir przelać do kielicha blendera , dodać owoce oraz imbir , zmiksować składniki do powstania płynnego koktajlu.
Posłodzić miodem (jeśli koktajl wyszedł za mało słodki), ponownie zmiksować.
Napój schłodzić w lodówce.

Obraz 014 Obraz 020                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Obraz 003

 

Smacznego :)