Kokosowo-miodowe batoniki musli

Kokosowo-miodowe batoniki musli

Domowe batonik musli. Mocno kokosowe o smaku miodu z dodatkiem orzechów , migdałów oraz płatków kukurydzianych.Posypane sezamem tworzą zdrowy deser lub przekąskę. Idealne do zabrania ze sobą do szkoły , pracy czy też na uczelnię.

Składniki:
1 szklanka wiórek kokosowych
1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
1/2 szklanki płatków migdałów
1/2 szklanki płatków kukurydzianych
1 szklanka miodu płynnego
1 jajko
1 łyża cukru trzcinowego
4 łyżki mąki pszennej
sezampapier do pieczenia
 Kokosowo-miodowe batoniki musli  Kokosowo-miodowe batoniki musli

Przygotowanie:
Wiórki kokosowe , orzechy, płatki migdałów oraz kukurydziane wymieszać razem.
Wlać miód , wbić jajko oraz wsypać cukier i mąkę , połączyć wszystkie składniki razem.
Masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , rozsmarować dość cienko ( masa jest bardzo gęsta) , posypać obficie sezamem.
Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Odstawić do wystudzenia.
Pokroić w podłużne batoniki.

Smacznego :)

Coco Dreams