Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

Obraz 051

Bardzo polubiłam dania z udziałem kaszy a co mnie cieszy jeszcze bardzie mąż i córką taże za nimi przepadają, te z patelni smakują nam najbardziej , są szybkie i proste w przygotowaniu. Taką kaszę możemy podać samą lub z kwaśną śmietaną czy szklanką maślanki do popicia. Mąż lubi polaną ketchupem.

Obraz 051

Obraz 074 Obraz 068
Składniki:

200g kaszy gryczanej
500 g cienkiej kiełbasy
500 g pieczarek
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka sosu piri-piri
1 łyżka ziół prowansalskich
sól , pieprz
2 łyżka masła klarowanego

Przygotowanie:

Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
Kiełbasę oraz obrane i umyte pieczarki pokroić w plastry.
Obraną cebulę i czosnek posiekać.
Na patelni rozgrzać masło , zrumienić kiełbasę , dodać cebulę z czosnkiem , zeszklić.
Dołożyć pieczarki , dusić do odparowania płynu.
Do warzyw wsypać kaszę , doprawić sosem piri-piri , ziołami , solą i pieprzem.
Smażyć olejne 5 min co chwila mieszając.
Podawać gorące.

Obraz 082 Obraz 071

 

Obraz 064

 

Obraz 061

 

Smacznego :)