Karkówka w ketchupie z żurawiną

kar

Soczysta karkówka pieczona w wyśmienitym słodko-ostrym , ketchupowym sosie z cebulą i suszoną żurawiną .

Składniki:
1 kg.karkówki wieprzowej
sól , pieprz
2 cebule
500 ml pikantnego ketchupu
150 g. suszonej żurawiny
Przygotowanie:
Karkówkę myjemy , osuszamy ne ręczniku papierowym.
Kroimy w 1 cm. plastry , oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Cebule obieramy , kroimy w piórka.
Dno naczynia żaroodpornego polewamy ketchupem , układamy cebulę , żurawinę oraz plastry mięsa.
Warstwy powtarzamy do wykończenia składników.
Ostatnią warstwę ma stanowić ketchup z cebulą i żurawiną.
Pieczemy pod przykryciem 1 h w piekarniku nagrzanym do 180 st.

kar2

obraz-028 obraz-026

 

kar

Smacznego :)