Karkówka w ketchupie z rękawa

Obraz 021

Soczyste mięso o lekko pikantnym smaku z akcentem słodyczy. Jako dodatek delikatne warzywa, pieczone wraz z mięsem. Tak przygotowana karkówka idealnie pasuję do gotowanych czy pieczonych ziemniaków lub kaszy.

 

Składniki:
1,5 kg karkówki wieprzowej w całości
o,5 l pikantnego ketchupu
słodka papryka mielona
ostra papryka mielona
2 marchewki
2 cebule
2 łyżki masła 82 %
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, nakłuć.
Nasmarować z każdej strony ketchupem, oprószyć słodką i ostrą papryką mieloną.
Karkówkę odstawić na noc do lodówki.
Warzywa obrać, umyć.
Marchew pokroić w plastry, cebulę w piórka.
Warzywa wraz z karkówką umieścić w rękawie do pieczenia.
Dodać masło.
Piec około 2h. w piekarniku nagrzanym do 200 st.

 

Obraz 021

 

SmacObraz 006znego :)