Gulasz wołowy z ziemniakami

Obraz 051

Gulasz w formie dania jednogarnkowego. Syty i treściwy , zawierający wszystkie składniki udanego obiadu , ziemniaki ,mięso ,inne warzywa oraz esencjonalny , nie zagęszczany sos. Ważnym elementem dania jest kolejność dodawania składników by się nie rozgotowały ,długo duszona wołowina była mięciutka w warzywa pozostały w całości.

Składniki:
500g.wołowiny gulaszowej
3 cebule
3 marchewki
500g.pieczarek
500g.ziemniaków
sól , pieprz
olej rzepakowy do smażenia

Obraz 051
Przygotowanie:
Wołowinę myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy w dużą kostkę.
Obraną cebulę w piórka , pieczarki w ćwiartki
W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy ,przesmażamy mięso ,dodajemy cebulę oraz pieczarki ,smażymy do odparowania większości płynów.
Do garnka wlewamy wodę , tyle by zakryła składniki ,doprawiamy solą i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem 1,5 godziny na małym ogniu.
Marchew i ziemniaki obieramy ,myjemy , kroimy na mniejsze kawałki.
Dodajemy do garnka , dolewamy wody ponad składniki.
Dusimy kolejne 40 min pod przykryciem na minimalnym gazie.

Obraz 067

Smacznego :)