Grzanki z jajkiem i marynowanymi grzybkami

Obraz 019

Wyśmienite grzanki z serem żółtym, jajkiem oraz marnowanymi, leśnymi grzybami.
Lekkiej pikanterii nadaje im świeżo mielony, kolorowy pieprz oraz szczypiorek.
Idealna propozycja na leniwe śniadanie lub wczesną kolację.

Obraz 045 Obraz 046
Składniki:
4 kromki chleba zwykłego lub tostowego
masło śmietankowe
4 plastry sera żółtego
4 jajka
1 słoik grzybów marynowanych w occie ( 330g.)
świeżo mielona sól morska
świeżo mielona kolorowy pieprz
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Chleb posmarować masłem, położyć plastry sera.
Kromki ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym obok siebie.
Na każdą kromkę wbić jajko, oprószyć solą.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. do ścięcia się białka.
Grzyby odsączyć z zalewy.
Na grzani ułożyć grzyby.
Posypać szczypiorkiem oraz oprószyć kolorowym pieprzem.
Obraz 019

Smacznego :)