Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym

DS-roladka7

Soczyste, gotowane roladki z piersi kurczaka obtoczone w aromatycznej natce pietruszki , wypełnione ciągnącym się serem żółtym oraz płynnym masłem.

DS-roladka
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
8 plastrów sera żółtego
4 paski masła 82%
4 łyżki suszonej natki pietruszki
sól , pieprz
4 arkusze foli spożywczej

 

 

DS-roladka4
Przygotowanie:
Piersi oczyścić , umyć , osuszyć.
Przekroić wzdłuż na 4 kotlety.
Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem , oprószyć solą i pieprzem.
Układać po 2 plastry sera żółtego oraz pasek masła.
Boki mięsa nałożyć na masło a następnie ścisło zwinąć w rulon.
Każdy arkusz foli spożywczej posypać natką pietruszki , obtoczyć w niej roladkę zawijając mięso.
Boki foli związać tworząc cukierka.
W garnku zagotować wodę , włożyć roladki na wrzątek.
Gotować 10-15 min pod przykryciem.
Przed podaniem usunąć folię.

DS-roladka7

Smacznego :)