Fasolka szparagowa idealnie łączy się z soczystą piersią kurczaka , całość tworzy wyśmienite danie obiadowe :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grillowane piersi z fasolką szparagową

Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
400g. fasolki szparagowej
3 łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
oliwa z oliwek
przyprawa do złocistego kurczaka
słodka i ostra mielona papryka
sól , pieprz
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Z fasolki szparagowej odcinamy końce, myjemy , zalewamy wodą-gotujemy do miękkości ok 25 min.
W między czasie piersi myjemy , oczyszczamy z błonek nacieramy oliwą z oliwek oraz przyprawami.
Patelnię grillową rozgrzewamy, grillujemy piersi po 3-4 min z obu stron.
Ugotowaną fasolkę szparagową odcedzamy , osuszamy nad ogniem , dodajemy masło , chwilkę mieszamy aż się rozpuści , następnie wsypujemy bułkę tartą.Ponownie mieszamy.
Gotową fasolkę wykładamy na talerze na nią kładziemy pierś z kurczaka.

Smacznego :)