Dziś proponuję soczystego kurczka z rękawa. Podczas pieczenia pałek aromat unosi się po całej kuchni. Ma bardzo ciekawy słodko ostry smak.

DSC00546

Pałki paprykowo-cytrynowe z rękawa

Składniki:

5 pałek z kurczaka
1 łyżka oliwy
1/2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka:
pieprzu cytrynowego
papryki słodkiej
papryki ostrej
koperku suszonego
soli czosnkowej
rękaw do pieczenia

DSC00546

Przygotowanie:

Pałki myjemy , osuszamy wkładamy do rękawa . Przyprawy mieszamy z oliwą przelewamy do rękawa. Dokładnie mieszamy by marynata pokryła każdy kawałek kurczaka Pieczemy 45 min w 200 st. góra -dól. Po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy 10 min w 180 st. by skórka stała się chrupiąca.

Smacznego :)