Delikatne , soczyste mięso o wyjątkowym , pikantnnym smaku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikantne piersi kurczaka teriyaki

Składniki:
2 pojedyncze piersi kurczaka
Marynata:
5 łyżek sosu teriyaki
3 łyżki sosu chili-czosnkowego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka chili w płatkach ja miałam świeżo mielone z pieprzem ( możemy ew.zastąpić chili w proszku)
1 łyżeczka soli i pieprzu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Piersi umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
Składniki marynaty połączyć razem.
Do naczynia w którym będzie się marynowało mięso przelać ok 1/2 porcji marynaty , położyć pierwszą pierś , posmarować wierzch mięsa marynatą , czynność powtórzyć z drugą piersią.
Pierś odstawić do lodówki na ok 2-3 h.
Patelnię grillową rozgrzać , grillować piersi po ok 5 min z każdej strony.
Mięso podawać z ulubionymi dodatkami.


Smacznego :)