Delikatna ryba o smaku cytrynowy na kołderce z lekko pikantnej cukinii.Niebo w gębie dla wielbicieli takich przysmaków :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cytrynowy łosoś na cukinii

Składniki:

(Na 2-3 porcję)

400g. świeżego łososia

1 średnia cukinia

sok z 1/2 cytryny

1 łyżka masła

sól ,pieprz ,chili
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Przygotowanie:
Łososia umyć,osuszyć,delikatnie nożem odciąć skórkę.
Natrzeć rybę z obu stron sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki pod przykryciem na 30 min.
Po tym czasie cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,doprawić ją solą,pieprzem i chili-wymieszać.
Na zwykłej patelni rozgrzać masło,włożyć cukinię,smażyć do miękkości co jakiś czas mieszając.
Patelnię grillową rozgrzać,położyć łososia,smażyć po parę min. z obu stron aż zmieni kolor na jaśniejszy.
Na talerz wyłożyć usmażoną cukinię oraz pokrojonego w kawałki łososia.
Danie podawać z ryżem,kaszą lub pieczonymi/gotowanymi ziemniakami.

Smacznego :)