delikatna pieczeń drobiowa z dodatkami ,świetna podana na ciepło z ziemniakami lub na zimno do pieczywa.

przemieszana pieczeń drobiowa1

Zamieszana pieczeń drobiowa

Składniki:
2 duże udka z kurczaka ( u mnie swojskie) ew. 3 mniejsze
3 duże marchewki
1/2 opakowania sera feta
100 g mrożonej fasolki szparagowej
jajko
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka,zioła prowansalskie
masło i bułka tarta do wysmarowania formy
pieczen drobiowa w naczyniu przemieszana pieczeń drobiowa1

Przygotowanie:
Udka, marchewki i fasolkę ugotować-wystudzić , pokroić w kawałeczki , dodać rozdrobnioną fetę.
Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładki krem , doprawić , wbić jajko. Wyrobić masę rękoma.
Formę wysmarować masłem i bułką tartą , włożyć masę ( wierzch udekorować szprycą)
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 st. przez 35 min.    
Gotową pieczeń wyjąć z formy ,pokroić w plastry.
Smacznego:)