Danie jest proste w przygotowaniu , syte i bardzo smaczne. Idealne na szybki obiad , nadaje się także do odgrzania na drugi dzień :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziemniaki po mexykańsku

Składniki:

(na 4 porcję)

8 średnich ziemniaków

1 podwójna pierś kurczaka

1 paczka mieszanki meksykańskiej(400g. fasolka czerwona , szparagowa , cebula , kukurydza w ziarnach i mini kolbach ,kolorowa papryka ) 

1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki

3 łyżki przyprawy kebeb

sól do ugotowania ziemniaków

olej do smażenia

2 łyżki tartego sera żółtego
ziemniai OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Przygotowanie:
Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w czwórki , gotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć nad ogniem , wsypać słodką i ostrą papryką , potrząsnąć parokrotnie garnkiem by przyprawy poryły warzywo.
Pierś umyć , osuszyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć pierś z dodatkiem przyprawy kebab na rumiano.
Ziemniaki wraz z piersią wymieszać dokładnie z mieszaną meksykańską.
Całość przełożyć do blaszki/naczynia żaroodpornego , posypać po  wierzchu serem żółtym.
Piec 35 min w 180 st.

Smacznego :)