Czerwone banany w galaretce z bitą śmietaną przekładaną dżemem truskawkowym Łowicz

Obraz 008

Czerwone słodkie banany zatopione w truskawkowej galaretce z dodatkiem bitej śmietanki oraz pysznego dżemu truskawkowego z kawałkami owoców #Łowicz tworzą wyśmienite połączenie smaków.

Do deseru koniecznie potrzebna jest długa łyżeczka .Warstwy jedzone razem wprost eksplodują smakiem :)

Deser przygotowany w przezroczystych pucharkach wygląda i smakuje wyśmienicie.

 

Obraz 002 Obraz 008

Składniki:
4 dojrzałe czerwone banany
2 galaretki truskawkowe
500 ml śmietanki 36%
4 łyżki cukru pudru
150g. dżemu truskawkowego Łowicz
kolorowe perełki do dekoracji
Przygotowanie:
Galaretki rozpuścić w l. wrzątku , wystudzić.
Banany obrać, pokroić w plastry.
Do połowy przezroczystych pucharków lub szklanek włożyć plasterki bananów przyklejając je do ścianek.
Banany zalać galaretką , odstawić do lodówki aby galaretka stężała.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Na galaretkę wykładać warstwy śmietany oraz dżemu.
Wierzch posypać kolorowymi perełkami.

Obraz 019

Obraz 030 Obraz 018

Smacznego  :)


Z MIŁOOOŚCI DO TRUSKAWEK