Co powiecie na filet z indyka z warzywami w pysznym sosie? Moim zdaniem super urozmaicenie od tradycyjnej piersi z kurczaka.Zapraszam :)

DSC00376

Indyk z warzywami w sosie śmietanowym

Składniki:

0,5 kg fileta z Indyka
1 cebula
1 żółta papryka
5 pieczarek
100 g tartego sera żółtego
3 łyżki śmietany 18 %
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżeczka suszonego koperku
1 łyżeczka czosnku granulowanego
sól, pieprz
olej do smażenia

DSC00376

Przygotowanie:

Indyka kroimy w kostkę , podsmażamy na oleju. Dodajemy oczyszczone , pokrojone w kostkę warzywa oraz przyprawy – smażymy ok 5 min.Śmietanę mieszamy z musztardą oraz serem żółtym, przelewamy na patelnię – mieszamy , dusimy na wolnym ogniu ok 5 min.

Smacznego :)