Ciastka francuskie z pieczarkami i feta

DSC_0714

Wytrawne rożki z ciasta francuskiego, wypełnione smażonymi na maśle pieczarkami z cebulką i natką pietruszki oraz słoną feta.
Idealna przekąska podczas pikniku lub drugie śniadanie.

 

DSC_0709 DSC_0721

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 mała cebula
250g. pieczarek
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
100g. sera feta
sól, pieprz
1 łyżka masła klarowanego
1 jajko
sezam
Przygotowanie:
Obraną cebulę oraz pieczarki pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę.
Dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu.
W miedzy czasie dołożyć natkę pietruszki, farsz doprawić solą i pieprzem.
Odstawić do wystudzenia.
Ciasto francuskie pokroić na 6 lub 8 kwadratów.
Na każdy ułożyć łyżkę farszu, złożyć ciastko w trójkąt, skleić
Brzegi docisnąć widelcem.
Jajko roztrzepać, posmarować każde ciastko, posypać sezamem.
Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

 

DSC_0714

DSC_0720

Smacznego :)