Camembert z rukolą i orzechami

DSC_0494

Lekko gorzka rukola,grillowany ser camembert wykończony owocem winogron, orzechy oraz słodki miód.
Całość tworzy prostą a jakże efektowana przystawkę lub danie na romantyczną kolację we twoje z lampką wina :)

DSC_0504 DSC_0492

Składniki:
100g. rukoli
3 naturalne serki camembert
garść orzechów laskowych
3 łyżki miodu płynnego
parę owoców zielonego winogrona
Przygotowanie:
Serki camembert grillować po 2-3 min z każdej strony.
Każdego przekroić na 4/8 trójkątów.
Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Rukolę wyłożyć na talerz, położyć serki.
Wierzch posypać orzechami oraz polać miodem.
Na wykałaczki nabić owoce winogrona, wbić po jednym w każdy kawałek sera.

 

DSC_0494

 

DSC_0505

 

Smacznego :)