Buraczki zasmażane z chili

Obraz 060

Zasmażane , pikantne buraczki ze świeżą papryczką chili , cebulą i czosnkiem. Smaczny dodatek do obiadu na ciepło zaś na zimo do deski wędlin.

Obraz 070 Obraz 066
Składniki:

1 kg buraków
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 papryczki chili
masło klarowane do smażenia
2 łyżki soku z cytryny
cukier
sól , pieprz

Przygotowanie:

Buraczki umyć , gotować do miękkości , odcedzić.
Obrać ze skórki , zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Papryczki chili pozbawić połowy pestek , posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło klarowane , zeszklić cebulę , dodać czosnek i papryczkę chili.
Smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.
Dołożyć buraczki , doprawić sokiem z cytryny cukrem , solą i pieprzem.
Na minimalnym gazie smażyć kolejne 5 min.

Obraz 060

Smacznego :)