Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi

DSC_0376

Delikatnie słodkie, mocno bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi. Idealne na deser czy też przekąskę w szkole lub w pracy.

 

Składniki:
( na 7 babeczek)
Składniki:
4 dojrzałe banany
50g. roztopionego masła
100g. mleka
2 łyżki cukru
3 jajka
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki pszennej
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
1/2 szklanki wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Banany pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w kielichu blendera lub w wysokiej misce.
Wlać roztopione masło oraz mleko, wsypać cukier.
Całość zblendować.
Jajka roztrzepać , przelać do masy bananowej.
Wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Masę przelać do natłuszczonym foremek na babeczki, do 3/4 wysokości.
Czekoladę posiekać drobno.
Wierzch babeczek posypać czekoladą oraz wiórkami kokosowymi.
Piec ok. 45 min ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180st.
DSC_0376

DSC_0358

Smacznego:)