Aromatyczny gęsty krem z pachnących , sezonowych kurek oraz młodych warzyw. Jego wspaniały zapach wyłania się już podczas smażenia grzybów , a w ustach zostawia wspaniały smak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krem z kurek

Składniki:
1,5l.bulionu rosołu lub bulionu
400g.oczyszczonych kurek
100g. serka topionego śmietankowego
2 białe cebule
3 marchewki
3 ziemniaki
1 pietruszka
2 łyżki masła
sól , pieprz
kwaśna śmietana
natka pietruszki
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Kurki dokładnie oczyścić , umyć i osuszyć.
Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , smażyć grzyby wraz z cebulą do miękkości.
Ziemniaki ,marchew oraz pietruszkę obrać , umyć , pokroić na mniejsze kawałki.
Warzywa zalać rosołem/bulionem , gotować do miękkości.
Gdy będą pół miękkie dodać całą zawartość patelni, doprawić solą i pieprzem wg.gustu.
Gotową zupę zmiksować blenderem na gładki krem( spróbować , ew.doprawić).
Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i wg.smaku z posiekaną natką pietruszki.