Aromatyczne spaghetti o ciekawym smaku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spaghetti w sosie curry

Składniki:
( Na 4 porcję)
400 g. makaronu spaghetti
250g.pieczarek
1 laska kiełbasy z cielęciną
2 cebule
1/2 czerwonej papryki
300ml. mleczka kokosowego
4 łyżki pasty curry
1 łyżka curry w proszku
1 łyżeczka papryki wędzonej
1 łyżeczka chili
sól , pieprz
2 łyżki masła
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju-odcedzić.
Obrane i umyte warzywa wraz z kiełbasą pokroić w kostkę.
Smażyć na rozgrzanym maśle do odparowania płynu.
Mleczko kokosowe wymieszać z pastą curry oraz przyprawami , wlać na patelnie , doprowadzić do wrzenia.
Do gotowego sosu przełożyć makaron , dokładnie wymieszać.

Smacznego :)